Nerja i media

Vagabond

Nerja, enda orten på solkusten som erhållit 5 stjärnor i resetidningen Vagabond *****

”Nerja idyllisk semestrort. Små hus, trånga gränder och nästan helt befriat från hög bebyggelse. Nerja är en suterängstad där branta klippor och små stränder avlöser varandra i en idyllisk liten semesterort välförtjänt av högsta betyg med motivering att turismen tagit fram det allra godaste av staden utan att förstöra det genuina. Den finaste stranden heter Playa Burriana och ligger en bit utanför stadskärnan. Den allra mest besökta platsen heter Balcon de Europa och är också en poppis vigselplats, med utsikt åt alla vädersträck och havet alldeles nedanför. Men bäst av allt är grottorna – Cuevas de Nerja. Som en jättelik katedral, som en ännu inte filmad scen ur Sagan om ringen. Grottmålningar har hittats som förmodligen är över 20000 år gamla. Världens längsta stalaktit, 63 meter, finns i en av grottorna, som en gigantisk seg pelare som stelnat i en rörelse. I grottan utspelas då och då konserter, från rock till flamenco. Men naturell duger alldeles utmärkt.”

Besök Vagabond

Aftonbladet

”Nerja är staden att bli förälskad i. Den romantiska strandpromenaden tar dig mellan klippor och skrevor till underbara laguner och utsiktsplatser. Och från Europas balkong, omgiven av Medelhavet, är månens sken hänförande. Låt känslorna flöda i denna charmiga stad.”

Expressen

”Nerja är en oväntat mysig semesterort med stadskärna som känns genuin. Här finns nästan inga hus på mer än fyra våningar. Navet är Balcón de Europa, ett torg mitt i stan på en platå högt över havet. Härifrån ser man både det blå havet och stränderna som gömmer sig mellan höga bergsväggar.”