Fakta om Nerja

Befolkningsmängd: 23 000
Lokerat i: Andalucien
Avstånd Málaga stad: 53 km
Avstånd Málaga flygplats: 68 km

Nerja ligger österut på Costa del Sol, vid de ståtliga bergen Sierra Almijara. Just den här delen har statistiskt Europas bästa klimat med vintertemperaturer på 17-19 grader på dagarna och fler soltimmar än Kanarieöarna. Nerja är med sina 16 km kustlinje och kristallklara vatten ett paradis för att njuta av sol och bad och för att utöva vattensporter. Man kan bla. åka vattenskidor, dyka eller segla.

Staden har undgått de höga betongbyggnader som är typiska för många turistorter längs kusten. I de gamla delarna av staden kan det verka som om tiden har stått stilla. Gatorna är smala och kurviga och husen vitkalkade med järnsmidda balkonger som är fulla av blommor.

Nerjas mest berömda attraktion är grottorna som ligger 3 km från stadens centrum. De upptäcktes först 1959. Från grottmålerierna och de arkeologiska fynden som är gjorda framgår det att grottorna var bebodda 25.000 f.Kr. fram till bronsåldern. Det har anlagts en konsertsal i en av de enorma naturliga bergsalarna.

Varje sommar hålls många konserter och andra arrangemang med stora internationella namn som dragplåster. Nerjas hjärta är "Balcón de Europa" som är en vacker promenadväg som leder längs kanten av en brant klippa och med en fantastisk utsikt över Medelhavet och stränderna nedanför. På klippan låg det tidigare en ståtlig morisk fästning. El Salvador kyrkan byggdes på 1600-talet, och är en blandning av morisk- och barockstil. Det finns ett stort urval av restauranger och caféer med lokala och internationella rätter. Missa inte att göra en tur med häst och vagn till de gamla stadsdelarna.